Som vi – se bild, från vänster: Peter LeMarc, Peter Norrman, Leif Jordansson, Rikard Wolff och Jan Nordström berättade om i ett pressmeddelande i slutet av maj förra året, skulle vi nu i maj 2018 haft premiär på vår gemensamma multikonstnärliga liveupplevelse Hemligheten – men den 17 november 2017 somnade vår medlem Rikard Wolff in och sedan drygt ett år tillbaka har vår medlem Jan Nordström drabbats av en hjärnsjukdom och behöver tid för att bli bra igen.

Det var Rikard som var igångsättare av liveupplevelsen efter att han i mars 2012 sett en av Jans allra första skisser av hans bok Hemligheten (boken släpptes februari 2017 i samarbete Votum Förlag).

Här några recensioner av boken:
Tar sig förbi slamret och vill tala om det där med att faktiskt vara människa. Det är en innerlig bok om en märkvärdig plats.”
– Björn Samuelsson, Östra Småland, 2017-03-04

”Jan Nordström har fångat bilder och tankar som angår oss alla. Votum förlag kan vara lyckliga som har fått möjligheten att ge ut den.”
– Maria Wiell, Ölandsbladet, 2017-02-28

”En bok att vila i. En berättelse om livsmod och hopp med korta texter och underbara fotografier.”
Revansch – om psykisk hälsa och ohälsa, nr. 2, 2017. Tidskriften ges ut av Riksförbundet för social och mental hälsa, RSMH.

Här kan du läsa mer om boken:
Votums hemsida: https://votumforlag.se/produkt/hemligheten/
Jan Nordströms hemsida: http://www.jannordstrom.com/hemligheten.aspx

Rikard Wolff skulle bland annat ha varit konferencier på scenen under liveupplevelsen där musik, bilder och ord skulle vävas ihop. Vad som kommer ske i framtiden vet vi inte just nu. Vi kände dock att vi ville berätta om situationen eftersom vi förra året gick ut med detta i ett pressmeddelande. Här via länken kan du läsa vad Nya Wermlands-Tidningen (NWT) skrev 2017-05-29 utifrån det: https://nwt.se/noje/2017/05/29/karlstadsfotograf-i-projekt-med

Rikard Wolff och Jan Nordström, som båda har ett förflutet i Karlstad, lärde känna varandra 2011 under Bokens Afton i Kalmar där de båda medverkade. Jan frågade sedan Peter LeMarc om han ville vara med att skapa liveupplevelsen Hemligheten. Peter frågade i sin tur Leif Jordansson och Leif frågade Peter Norrman. Det var så vi blev till och vi skulle under liveupplevelserna bjudit in flera personer att medverka.

Förutom detta vi skriver här har vi just nu inget ytterligare att berätta. Jan har på grund av sin hjärnsjukdom och på sin läkares ordination fortfarande ingen möjlighet att ställa upp i intervjuer eller svara på några ytterligare frågor och vi övriga har inget ytterligare att tillägga för tillfället. Vi hoppas dock att vi en dag ska kunna visa er något av det vi skapade tillsammans – isåfall återkommer vi. Tack för din tid.

Med vänliga hälsningar
Jan Nordström, Peter LeMarc, Leif Jordansson och Peter Norrman.

Våra respektive hemsidor:
Jan Nordström: http://www.jannordstrom.com/
Peter LeMarc: http://www.lemarc.se/
Leif Jordansson: https://fst.se/tonsattare/leif-jordansson
Peter Norrman: http://peternorrman.com/
Rikard Wolff: https://sv.wikipedia.org/wiki/Rikard_Wolff

BILDEN:
Från vänster: Peter LeMarc, Peter Norrman, Leif Jordansson, Rikard Wolff och Jan Nordström
Foto: Lena Katarina Johansson