Torsdagen den 27 september delades priset Årets Värmlandsförfattare ut på Bokmässan i Göteborg och i år är det Hans-Olof Boström som får utmärkelsen. Votum förlag gratulerar till det fina priset och kan bara stämma in i juryns motivering:

Hans-Olof Boström har i många år varit experten inom konstvetenskapen i Värmland – mångsidig, kunnig och med ett flertal böcker bakom sig. Hans senaste bok, Konst i Värmland bekräftar hans kunskap och bredd. Det lite okonventionella urvalet av äldre och nyare konstnärskap stimulerar till nya upptäckter!”

Hans-Olof Boström, professor em. i konstvetenskap vid Karlstad universitet, har ett omfattande och mångsidigt författarskap bakom sig och förmedlar i boken Konst i Värmland (Votum, 2017) många ahaupplevelser genom ett spännande urval och nya infallsvinklar.
Utan anspråk på att vara heltäckande ger boken en personlig och fascinerande bild av konst och konstnärer i Värmland från förra sekelskiftet fram till vår tid – en modern översikt över värmländsk konst som hittills saknats.

Priset Årets Värmlandsförfattare delas ut varje år av Region Värmland, Föreningen Värmlandslitteratur och Länsbiblioteket i Värmland. Juryn består av Nina Höjdefors, Eva Fredriksson, Mikael Johansson, Helena Vermcrantz och Bengt Åkerblom.

Vid frågor, bildmaterial eller intervjuer kontakta Hans-Olof Boström 0703-13 00 66  hans.olof.bostrom@gmail.com
eller Maria Näslund 0709-98 74 72 maria@votumforlag.se